Mednarodna konferenca MINDfulness 2018

4. - 6. oktober 2018

Terme Olimia, Podčetrtek


Prijavi se na konferenco!
Predavatelji

Predavatelji in avtorji prispevkov na konferenci MINDfulness 2018
   dr. DAVID McMURTRY je učitelj čuječnosti v Zagrebu. Do decembra 2015 je bil programski direktor magistrskega programa Študije čuječnosti na Univerzi v Aberdeenu (Škotska), kjer ima naziv častnega profesorja. David je direktor založniškega in izobraževalnega podjetja Navdahnjeni z učenjem.   dr. SHARN ROCCO, ustanoviteljica in spodbujevalka učenja, Mindful works, Avstralija.
Sharn je izkušena izvajalka meditacije in čuječnosti, učiteljica, raziskovalka in pedagoginja. Prenaša veščine in znanja, ki jih je pridobila s planiranjem kurikuluma, poučevanjem in spodbujanjem učenja v različnih okoljih: izobraževanju, zdravstvu, podjetjih in skupnosti.
Dvakrat je gostovala na Garrison Institute New York kot gostujoča profesorica, poučevala je na tečajih čuječnosti in vodila celodnevne in vikend čuječnostne umike v Avstraliji, New Yorku, Baliju in Oslu.
Po redni akademski službi na Univerzi Jamesa Cooka, je leta 2012 pričela poučevati MBSR (Zmanjševanje stresa s čuječnostjo), osnovala in izvedla je krajše tečaje ter umike za osebni in strokovni razvoj. Njena strokovnost temelji na več kot desetletju vsakodnevne čuječnostne in meditativne prakse, ki jo dopolnjujejo redni umiki in učenja priznanih učiteljev meditacije v Avstraliji, Franciji in ZDA.


   Prof. dr. SNEŽANA MILENKOVIĆ , ugledna profesorica za psihologijo in psihoterapijo na Filozofski fakulteti Univerze v Novem Sadu.
Magistrirala je iz psihologije (1981) in doktorirala iz medicine (1992) na Univerzi v Beogradu. Svojo poklicno kariero je posvetila poučevanju, praksi in študiju psihoterapije.
Prof. Milenković je avtorica ali soavtorica okoli 200 znanstvenih člankov, objavljenih v Srbiji in tujini, in štirih knjig: Vrednote v sodobni psihoterapiji (1997), Psihoterapija in duhovnost (2002), Duša razmišlja v slikah: Integrativna umetnostna psihoterapija (2017) in Knjiga tišine: fenomenologija tišine (v tisku). Je članica številnih strokovnih organizacij, med njimi Evropskega združenja za psihoterapijo (EAP) in Srbske zveze psihologov.
Od devetdesetih let izvaja organizirano izobraževanje integrativne umetniške psihoterapije. V okviru izobraževanja vodi tudi mednarodne delavnice, šole in seminarje. Njen trenutni poudarek je na ustanovitvi Holističnega zdravstvenega centra Zemlje (združuje integralno psihologijo, integrativno medicino in integrativno psihoterapijo), ki je namenjen celovitemu zdravju človeštva (po telesu, duši in duhu).

   GESHE LOBSANG NORSANG je rojen na Tibetu leta 1968. Z devetimi leti je stopil v samostan, kjer je začel proučevati tibetanske budistične spise. Budizem je od vsega začetka dojemal kot znanost o umu, ki kot glavno in osnovno metodo uporablja natančno opazovanje delovanja uma in misli. Zaradi vsem znane nemirne situacije na Tibetu se je pred dvajsetimi leti preselil v južno Indijo, v samostan Ganden (GADEN JANGTS HARDDONG KHANTSEN UNIVERSITY), kjer živi in deluje še danes. Zgradil in ustanovil je samostan in šolo, v kateri skrbi za nekaj sto tibetanskih otrok, katerih starši so pobegnili iz Tibeta. Trenutno je v procesu gradnje drugega samostana, ki bo prav tako služil kot zatočišče in izobraževalna enota za številne Tibetance. Je eden najtesnejših sodelavcev Dalajlame in prav on je Dalajlamo leta 2010 pripeljal v Slovenijo. Geshe ima vsako leto predavanja tudi v Evropi (na Norveškem, Danskem, v Švici, Italiji, na Češkem in v Sloveniji).

   MAURO LUGANO, Društvo Leteča želva
Mauro se je rodil v La Plati, v Argentini. študiral je Vzhodne manualne terapevtske tehnike. Rek »ko je učenec pripravljen, se pojavi učitelj« se je pri Mauru izrazil v letu 2010, ko je v rojstnem mestu spoznal učitelja Gustava Villarja, voditelja šole El Centro. Pod njegovim mentorstvom se je začel poglabljati v študij taijija in qigonga. Uril se je v različnih stilih tako tradicionalnega, kot tudi modernega sistema form, med katerimi ga je najbolj prevzel Zhineng qigong. Omenjeno formo je prepoznal kot izvrsten in učinkovit način za vzdrževanje in doseganje zdravega telesa in razvijanja potencialov zavesti, zaradi česar se mu je vneto posvetil. Znanje pridobiva od priznanih učiteljev, kot so Yuantong Liu, Anne Hering,... Aktivno je udeležen pri raziskovalnih in prevajalskih projektih z namenom širjenja dobrobiti umetnosti/znanosti forme Zhineng qigong širši javnosti.
   mag. ANJA TRAMPUŠ, Društvo Leteča želva
Anja je magistrica sinologije. Med študijem na Tajvanu in v Šanghaju se je srečala s tradicionalno kitajsko medicino. Zanimanje za starodavno znanje jo je odpeljalo v prevajalske vode na dotičnem terminološkem področju. Doštudirala je Akupunktno masažo po Penzlu, terapijo, katero nadgrajuje z znanjem Cepm taping. Kot vaditeljica športne rekreacije je ob študiju spoznavala lepote gibanja z delom z različnimi starostnimi skupinami. Izkušnje s področja gibanja in uravnovešanja telesa z naravnimi metodami poglablja z raziskovanjem in prakticiranjem veščine Zhineng qigong. Z učiteljem Maurom Luganom in Andražem Purgerjem, pod okriljem Društva za kakovost življenja Leteča želva predano vadi in odkriva razsežnosti potencialov človeškega bitja.   ANDRAŽ PURGER, Društvo Leteča želva
Andraž raziskuje človeško telo že trinajsto leto. Kot profesorju špotne vzgoje mu gibanje predstavlja način življenja. Izkušnje, pridobljene z izobraževanji, treningi, z vodenjem vadb za odrasle in delom s pacienti, je uporabil pri oblikovanju programa Popravljanje motoričnih vzorcev. Znanje o zavedanju telesa, aktivaciji določenih mišičnih skupin in pravilni izvedbi gibov predaja kot osebni trener. Njegove maserske izkušnje se gradijo že drugo desetletje in segajo na področje tradicionalne kitajske medicine, športne masaže in terapije Akupunktna masaža po Penzlu. Med študijem se je srečal s taijijem, že dve leti pa se intenzivno poglablja v Zhineng qigong, ki ga vadi in širi prek Društva Leteča želva.
   ROBERT KRIŽAJ, potrjen MBSR učitelj (Qualified Teacher, CFM/UMass); višje certificiran učitelj joge po metodi Iyengar; ustanovitelj in vodja City joga centrov ter Centra za čuječnost SATI.

Robert ima dolgoletne izkušnje s čuječnostno meditacijo (Vipassana, MBSR) in jogo, ki ju vadi od leta 1998 in poučuje od 2001. Od leta 2010 je vodil več kot trideset 8-tedenskih skupinskih tečajev čuječnosti MBSR. Izobražuje se v tujini na profesionalnih izobraževanjih pod vodstvom utemeljitelja treningov čuječnosti dr. Jona Kabat-Zinna in njegovih sodelavcev. Na področju vpeljevanja čuječnosti v podjetja se izobražuje na Oxford Mindfulness Centru univerze Oxford, VB. Ves čas poglablja svoje znanje in izkušnje na izobraževanjih, meditacijskih odmikih in pod supervizijo CFM. Je oče treh sinov in dveh pastork.   MUdr. RASTISLAV ŠUMEC je doktor medicine, zaposlen na Oddelku za nevrologijo Medicinske fakultete Univerze Masaryk in  Univerzitetne bolnišnice St. Anne v Brnu, Češka.
Od leta 2013 deluje kot zdravnik in raziskovalec na Centru za spomin Mednarodnega centra za klinične raziskave, kjer raziskuje vplive čuječnosti na kognicijo pri bolnikih s kognitivnimi motnjami. Po njegovem pripravništvu v Bangorju v Veliki Britaniji in temeljnem usposabljanju za poučevanje MBCT na Oxfordskem Centru za čuječnost sedaj poučuje tehnike na osnovi čuječnosti na Univerzi Masaryk in Univerzitetni bolnišnici St. Anne. Kot podpredsednik Oddelka za psihologijo in psihosomatiko na Medicinski fakulteti in soustanovitelj Mreže za raziskovanje čuječnosti in prakso na Univerzi Masaryk promovira čuječnost na področju zdravstva in uporablja čuječnostne tehnike v učnem načrtu študentov medicine. 
Biljana Bahat
Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola

Prof. MUdr. Martin Bareš, PhD
First Department of Neurology, Faculty of Medicine, Masaryk University and St. Anne's University Hospital, Brno, Czech Republic
Department of Neurology, Medical School, University of Minnesota, Minneapolis, U.S.A.


Janja Benedik Špendal
Osnovna šola Orehek Kranj

Nataša Bergant
OŠ Domžale

Jana Bizjak Bradeško
OŠ Ivana Cankarja Vrhnika

Mateja Bobek
Terme Olomia

Sonja Bone
Gimnazija Nova Gorica

Ana Bratina
Šolski center Nova Gorica

Damjana Brglez
OŠ Majšperk

Darja Cigüt
Osnovna šola Puconci

Dusana Dorjee
School of Psychology, Bangor University, United Kingdom

Danilo Flisar
Ekonomska šola Ljubljana

Majda Fortuna Gregorčič
Osnovna šola Ivana Cankarja Vrhnika

Marija Frangež
III. gimnazija Maribor

Andro Glamnik
Šolski center Celje

Nina Golob
Dijaški dom Ivana Cankarja

Sabina Gramc Lokar
Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

Nataša Grobelnik
OŠ Petrovče Gimnazija Celje - Center

mag. Mojca Guštin
Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

Assoc. prof. Jakub Hort, M.D., PhD
International Clinical Research Center (ICRC), St. Anne's University Hospital, Brno, Czech Republic

mag. Janja Horvat
OŠ Beltinci

Mag. Miha Indihar
Dijaški dom Ivana Cankarja

Polona Irt Novak
OŠ Stara Cerkev

Marija Jakelj
OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora

Ksenja Jeram
Vrtec Tržič

Cvetka Jošar Matić
Gimnazija Murska Sobota

Peter Jovanović
Šolski center Celje, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko

Emil Karajić
Osnovna šola Simona Jenka Kranj

Efthimia Karatopouzi
American Community Schools (ACS) Athens, Greece

Katja Kastelic
Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

Mag. Katarina Kejžar
OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora

Doc. Dr. Aksinja Kermauner
Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem

Natalija Kirar
Šolski center Novo mesto, Srednja strojna šola

mag. Jasna Kolar Macur 
Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec

Klavdija Koman
Osnovna šola Gorje

Mihaela Korošak
III. gimnaija Maribor

mag. Damjana Kotnik
MOCIS, Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec

Jožica Kozel
Osnovna šola Ljudski vrt

dr. Andreja Kozmus
OŠ Šmarje pri Jelšah

Marjetka Kozmus
Gimnazija Ledina

dr. Mojca Kralj
OŠ Glazija Celje

mag. Nataša Kranjc
Srednja trgovska šola Maribor

Nataša Kuhelj Rožac
Dijaški dom Ivana Cankarja

Dr. Marjan Kulčar
Gimnazija Murska Sobota

Mag. Marko Laznik
ŠC Ravne, OE Srednja šola Ravne

Jan Lošák
Department of Psychology and Psychosomatics, Masaryk University, Brno, Czech Republic

Simona Luetić
Srednja šola Slovenska Bistrica

Petra Lukan
Osnovna šola Gorje

Urša Mars Bitenc
University of Primorska, Faculty of Mathematics, Natural Sciences, and Information Technologies

Bojana Markelj
OŠ Stražišče Kranj

Alenka Mavrič Čefarin
Šolski center Nova Gorica, Biotehniška šola

Lidija Mazgan
OŠ Dušana Flisa Hoče

Melita Meglič
Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana

mag. Nina Mesner
OŠ Kašelj

Danijela Metličar Vukmanič
OŠ Dušana Flisa Hoče

Mag. Lea Nemec
Gimnazija Ledina

Vesna Nikolić
Osnovna šola Vide Pregarc

Nasta Ovin
III. gimnazija Maribor

Lučka Palir Mavrič
Osnovna šola Lesično

Mag. Alenka Paternoster
OŠ Gabrovka-Dole

Ana Pečnik
Gimnazija Celje - Center

Katja Pegam
Center za socialno delo Kranj

Jana Pertot Tomažič
Osnovna šola Domžale

Katja Petauer Vizjak
II. osnovna šola Celje

Mateja Petric
Posvetovalnica za učence in starše Novo mesto

doc. Dr. Janja Plazar
Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem

Larisa Podržavnik
OŠ Koroški jeklarji, Ravne na Koroškem

Mag. Marjeta Por
Osnovna šola Vide Pregarc

Maja Rak
Gimnazija Celje - Center

Ivica Rus
OŠ Jurija Vege Moravče

Cvetka Rutar
Animayush, Cvetka Rutar s.p.

MUdr. Kateřina Sheardová, neurologist
First Department of Neurology, Faculty of Medicine, Masaryk University and St. Anne's University Hospital, Brno, Czech Republic,
International Clinical Research Center (ICRC), St. Anne's University Hospital, Brno, Czech Republic


Mateja Slemenik
OŠ Primoža Trubarja Laško

Doroteja Smej Skutnik
OŠ Polzela

Janko Sotošek
OŠ Sava Kladnika Sevnica

Klara Srakar 
OŠ Lucija 

Tina Šetina
Osnovna šola Alojzija Šuštarja

Dr. Eva Škobalj
Prva gimnazija Maribor

Brigita Škufca
Osnovna šola Gorje

Jerca Šolar Rihtar
OŠ Gorje

Olga Štancar
Srednja zdravstvena šola Celje

Matej Švegl
Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Ljubljana

Tamara Tekavec
Srednja zdravstvena šola, Ljubljana

Deja Tratnik
Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice

Amadeja Turnšek
Glasbena šola Karol Pahor Ptuj

Mag. Magdalena Udovč
Šolski center Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija

Anita Vidic
Šolski center Novo mesto, Srednja strojna šola

Mag. Katarina Vodopivec Kolar
Osnovna šola Domžale

mag. Polonca Volavšek
Osnovna šola Planina pri Sevnici

Lidija Vučko
Vrtec pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica

Tannja Yrska
Zavod PraNa

Mag. Sandra Zelko Sitar
Osnovna šola Glazija Celje

Katarina Zupan
Srednja šola Domžale

Nasta Zupančič
Zavod Sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija

Valentina Žemva
Osnovna Šola Gorje

Ksenja Žmauc
OŠ Juršinci